Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va suferi unele modificări!


Recent, a fost depusă o propunere legislativă de modificare a Statutului aleşilor care prevede posibilitatea ca o comisie de anchetă să îşi desfăşoare activitatea chiar dacă există o ancheta a Parchetului.

O altă propunere are în vedere completarea articolului 9 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „în sensul instituirii unor reguli clare pentru organizarea şi funcţionarea comisiilor de anchetă”. Social-democraţii, membrii în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, au depus şi un proiect de Hotărâre privind modificarea şi completarea articolului 9 din Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în sensul „instituirii unor reguli clare de procedură referitoare la citarea şi invitarea persoanelor în faţa comisiei de anchetă, care să cuprindă şi măsurile ce pot fi propuse în situaţia în care aceste persoane refuză nemotivat să se prezinte în faţa comisiei”.

Aceste două propuneri legislative sunt înaintate Comisiei pentru statut, până vineri există termen pentru depunerea amendamentelor, după care se va întocmi un raport şi va ajunge într-un plen comun.