Reglementări privind registrele şi formularele obligatorii specifice în domeniul jocurilor de noroc


joc norocÎncepând cu 1 iulie 2016 organizatorii de jocuri de noroc folosesc registrele şi formularele reglementate prin Ordinul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc nr. 135/2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 479/2016.

Astfel, prin acest act s-au aprobat Normele generale de întocmire şi utilizare a registrelor şi formularelor obligatorii specifice în domeniul jocurilor de noroc. În funcţie de necesităţile acestora, modelele documentelor financiar-contabile specifice jocurilor de noroc pot fi adaptate de entităţi.

De asemenea, circuitul formularelor şi registrelor, dar şi numărul de exemplare al acestora se stabilesc prin proceduri proprii privind organizarea şi conducerea contabilităţii, aprobate de administratorul entităţii sau altă persoană care are obligaţia gestionării entităţii respective. În cazul în care formularele şi registrele obligatorii sunt întocmite şi preluate în contabilitate prin folosirea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, semnătura nu mai constituie element obligatoriu.