Regia Naţională a Pădurilor a obţinut certificare pentru mai multe hectare de pădure


Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva a obţinut recent certificarea managementului forestier în sistem internaţional a 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, ceea ce ridică suprafaţa totală certificată la 2,47 milioane hectare, potrivit unui comunicat al Romsilva.

Cele 127.493 de hectare de pădure certificate se află pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcţiilor Silvice Alba, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Iaşi şi Mehedinţi.

“Procesul de obţinere a certificării managementului forestier în sistem internaţional a fost unul complex, ce a presupus mai multe misiuni de audit a specialiştilor unui organism de certificare forestieră din Marea Britanie. Aceştia au verificat, în teren, respectarea criteriilor şi standardelor managementului durabil al pădurilor de stat administrate de Romsilva”, se menţionează în comunicat.

În urmă cu trei luni, Romsilva a obţinut recertificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabilă pe cinci ani. În acest moment, în urma obţinerii acestui ultim certificat, 2,471.053 de hectare, adică 78,6% din pădurile de stat administrate de Romsilva, sunt certificate la standarde internaţionale.

,