Publicarea Listei producătorilor auto validaţi în cadrul Rabla 2014


145568_articol

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe propriul site Lista producătorilor autorizaţi să participe în Programul Rabla 2014, însă fără a fi precizată data concretă de la care persoanele fizice se pot înscrie în program şi işi pot casa autoturismul la operatorii economici autorizaţi.

Reamintim că în perioada 24-31 martie, producătorii, importatorii de autoturisme şi distribuitorii au avut posibilitatea de a depune dosarele pentru Programul “Rabla 2014”, având la bază condiţiile de participare la Program disponibile în Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, publicat în Monitorul Oficial, nr. 204/2014.

Din totalul de 107 dosare depuse de producătorii/dealerii auto, 87 au fost aprobate şi 20 au fost respinse.

În acest an desfăşurarea programului Rabla, în comparaţie cu anii precedenţi, a suferit modificări, care se referă la faptul că toate tichetele vor fi puse la dispoziția oricărui dealer, în funcție de cerere.

De asemenea Ghidul de finanțare a programului prevede că, începând din acest an, în program vor intra și mașini cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani, dar și faptul că tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, ci vor fi distribuite electronic în sistemul informatic al AFM.

Modificările se referă și la faptul că proprietarul persoana fizică poate ceda, în favoarea unei alte persoane, dreptul de a beneficia de prima de casare la achiziţionarea unui autovehicul nou.