Proiectul Legii prevenţiei a primit majoritatea avizelor!


Proiectul Legii prevenției, inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a primit majoritatea avizelor ministerelor cu atribuții pe zona de control și a intrat în ședința Executivului, într-o primă lectură.

Actul normativ, construit pe principiile de bază ale Codului Economic al României, este structurat pe doi piloni esențiali, și anume crearea cadrului optim de educare și informare a operatorilor economici și identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a integrat propunerile de contravenții venite din partea a 17 ministere care au în portofoliul organisme cu atribuții de control. Aproximativ 290 de contravenții au fost introduse, la propunerea ministerelor implicate, sub incidența acestei legi. Este vorba despre fapte care nu se referă la activități unde intenția de a încălca legea este evidentă și care nu prezintă un grad de pericol social ridicat. Aceste contravenții sunt din domeniile fiscal, legislația muncii, agricultură, turism, ape și păduri, protecția mediului, comunicații, educație, protecția consumatorului, administrației locale, afacerilor interne.