Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiectul de modificare a Legii insolvenţei nu este privit cu “ochi buni”

Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR) a anunţat că proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea unor acte normative, care vizează în principal modificarea legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei si de insolvenţă, are norme care ar putea conduce la blocarea unor proceduri de insolvenţă.

Din analiza proiectului care se află pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului, UPLR a identificat punctul 7, care introduce un alineat nou la art. 61 din Legea nr. 85/2014, care, dacă va fi aprobat în această formă, ar determina ca administratorii judiciari să fie puşi în imposibilitatea de a desemna persoane de specialitate, ceea ce va conduce la blocarea procedurii.

UPLR consideră că, având în vedere specificul activităţii acestor profesii: avocaţi, experţi contabili, evaluatori autorizaţi, firme de arhivă sau alţi specialişti, portofoliile de clienţi ale acestora includ frecvent instituţiile financiar bancare din România, care reprezintă şi principalii creditori ai companiilor aflate în procedura insolvenţei.