Proiectul de lege privind industria națională de apărare, adoptat


imagescdepConform unui comunicat al Senatului României, la 24 octombrie, instituţia a adoptat proiectul de lege privind industria națională de apărare.

Inițiatorul proiectului de lege, senatorul Titus Corlățean, a precizat că inițiativa legislativă își are originea în discuțiile purtate în cadrul întâlnirilor avute în anii anteriori cu reprezentanți ai companiilor românești din domeniul industriei de apărare, în principal din județul Brașov, cu sindicatele, reprezentanții ROMARM și ai Guvernului României.

Astfel, actul normativ va avea un impact pozitiv atât asupra companiilor de stat care activează în acest domeniu in județe precum Dâmbovița, Brașov sau Alba, dar și pentru susținerea sectorului privat din Romania, de exemplu in domeniul de activitate al firmelor ITC, “cyber-defence” etc. care desfășoară activități relevante în acest sector.

Proiectul de lege prevede crearea unui cadru legal privind industria naţională de apărare, stabilindu-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, de restructurare şi regrupare de capacităţi, stimulare investiţii, creşterea competitivităţii şi diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanța, dar şi participarea la activităţile industriei europene de apărare.