Proiect privind aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații clasificate


lcMinisterul Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații clasificate, pe niveluri de secretizare elaborate sau deținute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de către instituţiile şi structurile aflate în subordinea sau sub autoritatea acestuia şi termenele de clasificare aferente acestora.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a întocmit o nouă Listă cuprinzând categoriile informaţiilor secrete de stat pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de acesta și termenele de clasificare aferente acestora.

De asemenea, prin promovarea actului normativ se are în vedere punerea în acord a prevederilor legale cu situația de fapt.

Totodată, la data intrării în vigoare a hotărârii se abrogă H.G. nr. S/348/2013 privind aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații clasificate, pe niveluri de secretizare elaborate sau deținute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de către instituţiile şi structurile aflate în subordinea sau sub autoritatea acestuia.