Proiect: Modificarea Normelor privind modul de nominalizare a membrilor Comitetului pentru Audit Public Intern


descarcareacMinisterul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică Proiectul de HG pentru modificarea și completarea Normelor privind modul de nominalizare a membrilor Comitetului pentru Audit Public Intern, aprobate prin HG nr. 235/2003.

Modificările și completările propuse prin actul normativ vizează următoarele:
1. Limitarea numărului experților în contabilitate publică care fac parte din CAPI, de la doi membrii la un singur membru, în conformitate cu modificările aduse prin Legea nr. 672/2002 şi introducerea în componența CAPI a reprezentantului conducerii structurilor asociative ale autorităților publice locale.
2. Definirea criteriilor de selectare în CAPI a profesorilor universitari, auditorilor interni, expertului în contabilitate publică, expertului în domeniul juridic, expertului în domeniul sistemelor informatice și reprezentantului din conducerea structurilor asociative ale autorităților publice locale.
Prin stabilirea de criterii de selectare a membrilor în CAPI se dorește un proces de selecție calitativ și transparent, astfel încât persoanele desemnate să dețină experiența și competențele adecvate și să contribuie în mod substanțial la îndeplinirea mandatului pentru care este înființat comitetul, respectiv dezvoltarea și asigurarea unei strategii unitare în domeniul auditului public intern şi îmbunătățirea activităţii de audit intern în sectorul public.
3. Asigurarea posibilității de a exista mai multe oportunități de alegere a membrilor în componența CAPI, inclusiv a reprezentantului din conducerea structurilor asociative.
4. Înlocuirea sintagmei „Director general al Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern”, cu sintagma „Conducătorul Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern”.

Prin implementarea dispozițiilor din proiectul de act normativ se va asigura repunerea în ordine a structurii componenței membrilor CAPI, în conformitate cu Legea nr. 672/2002.