Proiect: Modificarea Normelor metodologice de aplicare a OUG privind privatizarea societăţilor


Sectorul-energetic-ar-putea-ajuta-economia-prin-investitii-masive---CEO-OMV-Petrom
Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr. 577/2002 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare şi modificarea unor acte normative.

Prin proiectul de act normativ se urmăreşte luarea unor măsuri care să stabilească în mod unitar modul de constituire, atribuţiile şi plata comisiilor de privatizare şi secretariatelor tehnice ale acestora, formate în vederea aplicării legislaţiei privatizării, ce urmează a fi denumite “Comisii de privatizare”.

La data intrării în vigoare Hotărârii Guvernului, se vor abroga articolele din actele normative de aprobare a strategiilor de privatizare, care se referă la atribuţiile, componenţa şi plata lunară a membrilor comisiilor de privatizare constituite.