Proiect de lege privind unele măsuri în domeniul cheltuielilor publice


turismMinisterul Apărării Naţionale a supus spre consultare publică proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Prin prezentul demers legislativ se urmăreşte revenirea la situaţia anterioară intrării în vigoare a Legii nr. 293/2015, asigurându-se astfel plata drepturilor băneşti în cuantumurile iniţiale aşa cum au fost calculate potrivit art. 1 alin. (55) prevăzut la art. I pct.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015, respectiv prin raportare la solda funcţiei de bază.

De asemenea, prin prezentul act normativ se asigură majorarea soldei funcţiei de bază/salariului de bază pentru tot personalul din unităţile sanitare cu paturi din reţeaua proprie a Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru personalul de specialitate medico-sanitar, de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi auxiliar sanitar din celelalte structuri medicale ale Ministerului Apărării Naţionale, altele decât cele cu paturi.

Totodată, prin adoptarea proiectului de lege, majorarea cu 25% pentru personalul din sistemul medical al Ministerului Apărării Naţionale se va regăsi doar în noul act normativ, reglementările din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare, rămânând fără aplicabilitate sub acest aspect.