Proiect de lege pentru dezvoltarea unor activități economice pe anumite terenuri


cum-platim-impozitul-pe-locuinta-si-cas-din-2016Conform unui un proiect de lege depus la Parlament, cazinourile, hotelurile, restaurantele, cluburile și alte structuri cu activități de agrement, dar și magazine, amplasate pe insule, grinduri și suprafețe rezultate din modificări naturale ale teritoriului ori prin amenajare hidrotehnică trebuie scutite de taxe și impozite, inclusiv de aplicarea TVA, sau să achite taxe mai mici.

Prin urmare, va fi creat un cadru legal stimulativ pentru dezvoltarea unor activități economice pe anumite terenuri, cu specific aparte.

Ţinta proiectului o reprezintă activitățile de producție de energie regenerabilă, dar mai ales cele legate de turism, agrement, alimentație publică, comerț, jocuri de noroc, precum și serviciile conexe acestora.

Terenurile la care se referă proiectul de lege trebuie să se afle în domeniul public al statului și administrarea unităților administrativ-teritoriale corespunzătoare, fiind exceptate de la prevederile legii cele din Delta Dunării, ariile naturale protejată, parcurile urbane și zonele de agrement intravilan, precum și terenurile inundabile sau cele folosite pentru exploatații agricole sau piscicole.