Programul european “fructe, legume şi lapte în şcoli” va fi reluat odată cu noul an şcolar


Programul european “fructe, legume şi lapte în şcoli” va fi reluat odată cu noul an şcolar, informează un comunicat de presă al executivului european.

Destinat promovării unor obiceiuri alimentare sănătoase, acest program include distribuirea de fructe, legume şi produse din lapte, precum şi programe educaţionale pentru a-i învăţa pe elevi despre importanţa unei alimentaţii sănătoase şi despre originea produselor alimentare.

Având în vedere că din ce în ce mai multe şcoli participă la acest program, în anul şcolar 2017/2018 peste 30 de milioane de elevi din Uniunea Europeană au beneficiat de această iniţiativă.

În cadrul acestui program, 150 milioane de euro sunt alocate anual pentru distribuirea de fructe şi legume şi 100 milioane de euro pentru lapte şi alte produse lactate. Deşi participarea la acest program este voluntară, toate ţările membre UE au decis să se implice, fie pentru tot programul fie pentru o parte din acesta. Alocările naţionale pentru toate cele 28 de state membre care participă la acest program în anul şcolar 2018-2019 au fost aprobate şi adoptate de Comisia Europeană în luna martie 2018. Statele membre pot suplimenta ajutoarele de la UE cu ajutoare naţionale pentru finanţarea programului.