Program strategic multianual privind cooperarea pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2016 – 2020


proiecte-normative-aflate-in-dezbatere-publica-a536Ministerul Afacerilor Externe a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre privind adoptarea Programului strategic multianual privind cooperarea pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2016 – 2020.

“După 10 ani de la adoptarea primei strategii, există nevoia pregnantă de a redefini cadrul strategic al politicii de cooperare pentru dezvoltare a României, conform noilor obiective de politică externă. Guvernul României trebuie să-şi propună să reflecte mai bine expertiza, priorităţile şi potenţialul actorilor naţionali de a se implica activ spre o politică de cooperare internaţională pentru dezvoltare eficace, coordonată, coerentă şi cu impact în ţările partenere. Programul strategic trebuie să fie structurat astfel încât să răspundă provocărilor globale actuale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Prin urmare, Programul strategic revizuit aduce mai multă coerenţă şi coordonare între institutiile care întreprind activităţi de cooperare pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară.

De asemenea, într-un mod concis şi coerent sunt stabilite şi priorităţile geografice şi tematice ale României.