Producătorii care etichetează fraudulos vor fi dur sancţionaţi


ICCJ1
Producătorii care etichetează fraudulos cu termenul ecologic sau biologic produsele vor fi dur sancţionaţi pentru că autorităţile vor să ofere siguranţă celui care consumă, dar şi celui care produce, a declarat, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Întrebat dacă pe această piaţă au demarat o serie de controale pentru că s-au înregistrat nereguli, şeful MADR a precizat că sunt doar cele necesare care atestă calitatea produselor.

„Nu există acum probleme, dar au fost în trecut când au fost cazuri cu produse etichetate bio sau şi s-a dovedit că nu erau eco. Cred că trebuie sancţionaţi dur cei care vor să fraudeze. Facem toate controalele necesare”, a spus ministrul.

„Operatorilor care folosesc fraudulos termenii: «ecologic», «biologic», «organic» sau abrevierile acestora, precum «bio», «eco», drept mărci comerciale sau practici de utilizare în producţia, procesarea, ambalarea, transportul, depozitarea şi distribuţia produselor, inclusiv pe eticheta produsului, pe materialele publicitare şi pe documentele comerciale, care pot induce în eroare consumatorul şi care nu sunt obţinute în conformitate cu regulile de producţie ecologică li se va aplica, pe lângă amenda contravenţională, şi o sancţiune contravenţională complementară, de oprire temporară de la comercializare a produselor în cauză, conform prevederilor art.91 alin.(2) al Regulamentului (CE) 889/2008″, a informat Guvernul.

,