Procedurile Camerei Auditorilor Financiari din România de traducere a standardelor publicate de către IFAC


 

law

Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 22/2015 privind aprobarea Procedurilor Camerei Auditorilor Financiari din România de traducere a standardelor publicate de către Federaţia Internaţională a Contabililor a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 299 din data de 30 aprilie 2015.

Potrivit actului normativ, Camera Auditorilor Financiari din România, în calitate de membru al Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC), are obligaţia de a promova şi, implicit, de a aduce la cunoştinţa membrilor săi Standardele internaţionale emise de IAASB (Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Audit şi Asigurare) şi IESBA (Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Etică pentru Contabili).

Procesul de traducere a standardelor publicate de către IFAC va implica: un traducător principal, un comitet de traducere, un comitet de revizuire, personalul IFAC.

Traducătorul principal, membrii Comitetului de traducere şi cei ai Comitetului de revizuire sunt aprobaţi de către Consiliul Camerei, care va stabili, după caz, şi remuneraţiile persoanelor implicate.

Consiliul camerei va aproba iniţierea procedurii de traducere, inclusiv a traducătorului principal şi a Comitetului de revizuire, în baza notei conţinând propunerile departamentului de spacialitate al Camerei şi a prevederilor prezentei proceduri.