Procedura de încetare a plății contribuțiilor la Pilonul II de pensii!


Românii care au cotizat cel puţin 5 ani la Pilonul II de pensii şi vor să înceteze plata acestor contribuții pentru a-şi transfera integral contribuţiile în sistemul public de pensii vor putea face acest lucru. Norma care stabileşte procedura exactă a fost adoptată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi publicată în Monitorul Oficial.

Fondurile deţinute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată.

Norma ASF stabilește procedura de încetare a plății contribuțiilor la Pilonul II de pensii. Astfel, participanții care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii vor putea face o cerere de încetare a plăților contribuțiilor la acest sistem către administratorii fondurilor de care aparțin, solicitare care își va face efectul începând cu contribuțiile aferente lunii în care a fost depusă.

Norma prevede că fondurile deținute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată.