Prezentarea reformei sistemului de achiziţii


lcReforma sistemului de achiziţii publice va fi prezentat luni plenului Camerei Deputaţilor.

Premierul Victor Ponta a declarat că: “Luni voi veni în faţa Camerei Deputaţilor, împreună cu ministrul Teodorovici să fac o primă prezentare, înainte de a trimite şi oficial spre Parlament, prezentarea reformei care urmează. După reforma Codului Fiscal, următoarea reformă este a achiziţiilor publice pentru că avem bani la buget şi nu reuşim să-i cheltuim”.

Reamintim că proiectele de modificare a Legii privind achiziţiile publice au fost supuse dezbaterii publice pâna la 31 august.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a criticat proiectele pe motiv că problema suspiciunilor de corupţie care afectează piaţa achiziţiilor nu vor fi rezolvate. IPP consideră că “pachetul de acte normative care va modifica cadrul legal în achiziţii publice supraestimează nivelul de competenţă şi disponibilitatea de asumare a responsabilităţii la nivelul funcţionarilor publici implicaţi în achiziţii şi nu ia realist în calcul anumite caracteristici ale pieţei de achiziţii din România, cum ar fi suspiciunea generalizată de corupţie/trafic de influenţă pentru câştigarea contractelor”.