Preşedintele a promulgat legea referitoare la majorări salariale pentru anumite categorii de personal


Preşedintelea a promulgat legea referitoare la majorări salariale pentru anumite categorii de personal plătit din fonduri publice.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

‘Majorările acordate personalului din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională (…) se aplică la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, şi se adaugă la acesta/aceasta’, se arată în lege.

Actul normativ mai prevede că, începând cu data de 1 noiembrie, se majorează cu 50% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.