noua_schema_nationala_de_vaccinareProcurorii de la Parchetul General au stabilit un prejudiciu de două milioane de euro în dosarul privind vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino, motiv pentru care cauza a fost declinată la DNA.

În anu 2014, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a început urmărirea penală faţă de faptă în cazul Institutului Cantacuzino, pentru neglijenţă în serviciu şi realizarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică, cercetările fiind dematare în urma unei sesizări a Corpului de control al primului ministru.

În perioada 25-27 februarie, experţii OMS au făcut verificări la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, după ce acesta a produs 400.000 de doze de vaccin antigripal, care nu au putut fi utilizate, întrucât rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care puteau să producă la administrare reacţii adverse, ca febră sau şoc anafilactic.

Unul din cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, Institutul Cantacuzino şi-a început declinul în luna februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, deoarece îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.