Pierderea industriilor strategice din cauza facturilor la energie


downloadDeputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PDL, crede că România este pe punctul de a pierde industrii strategice din cauza facturilor necontrolate la energie şi învinuieşte guvernul Ponta de distrugerea economiei, prin scumpirea gazelor.
“Ponta, alături de ministrul fără idei şi energie, delegat tocmai pentru energie, Constantin Niţă, vrea deschiderea unui sediu Romgaz în Bucureşti şi splitarea Transgazului şi Romgazului din Mediaş în două. Un nou sediu Romgaz înseamnă simplu: cheltuieli, chirii, angajarea de personal”, a precizat Andreea Paul.
Ea crede că aceste mişcări vor duce la scumpirea gazului, ceea ce se va reflecta în toate produsele de pe piaţă şi care se adaugă la recentele măriri de preţuri.
Totodată,  prim-vicepreşedintele PDL a apreciat că măsurile vor avea “consecinţe devastatoare” asupra industriei, iar cei mai importanţi consumatori de gaz, Interagro şi Arcelor Mittal anunţă concedieri mari şi în perspectivă apropiată închiderea unităţilor de producţie, în timp ce Dacia-Renault discută despre relocarea sa în Maroc. “În consecinţă, PDL îi solicită premierului Ponta demiterea miniştrilor “faliment şi insolvenţă”: Niţă, Vosganian, Chiţoiu, Voinea. Dacă frica nu-l lasă, Ponta răspunde personal. PDL va pune presiune în continuare pe guvern pentru salvarea economiei”, a afirmat Andreea Paul.