Categories
Economie Ştiri

Peste 8.400 de proiecte prin programul Start-up Nation sunt semnate pe acorduri de finanţare

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat a declarat că peste 8.400 de proiecte prin programul Start-up Nation sunt semnate pe acorduri de finanţare, fiind aşteptaţi beneficiarii cu documentele pentru decontare.

Ea a afirmat că “mediul de afaceri chiar are nevoie de un minister al lui”, adăugând că a fost lansat un program de relocare a investitorilor şi cartografiere investiţională.

“Ne ocupăm de relocarea investitorilor la noi în ţară şi se pare că am ajuns şi la câteva reuşite, să aduc investitorii şi în zona de sud a ţării şi în sud-vest şi în nord- est, în ideea în care până acum centrul şi vestul ţării au fost efectiv sufocate aproape de investitori. (…) Totodată, cartografiem acum România din punct de vedere investiţional, aştept şi de la primarul municipiului Giurgiu un plan în acest sens pentru că în această cartografiere punem clădiri care aparţin statului şi sunt într-o stare degradată. Cu ajutorul acestui plan vreau să reuşim să căutăm investitori pentru astfel de clădiri pentru că am cunoscut investitori care de la Craiova, de exemplu, vor să vină să investească în Giurgiu şi, dacă află că există o clădire disponibilă, pot veni la Giurgiu”, a spus secretarul de stat.