Persoanelor fizice le vor fi şterse o parte din datorii!


Zeci de mii de români își vor vedea șterse o parte din datorii, este anunțul făcut de ministrul Finanțelor Publice.

Astfel, românii care, în perioada 2015-2017, au obținut venituri sub nivelul salariului minim brut, vor fi scutiți de plata contribuției la sănătate.

“Guvernul României a decis acordarea de facilităţi fiscale şi a modificat în acest sens Codul fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017. De această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, adică 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, cu excepţia celor care au optat pentru plata.”, a anunțat ministrul Finanțelor Publice.

Persoanele care se încadrează în rândul celor pentru care se fac aceste scutiri și au apucat să-și plătească deja contribuțiile la sănătate, vor primi banii înapoi sau îi vor putea folosi pentru a acoperi cu ei alte taxe și impozite datorate statului.