hypanis.ru Persoanelor fizice le vor fi şterse o parte din datorii! - Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic

Zeci de mii de români își vor vedea șterse o parte din datorii, este anunțul făcut de ministrul Finanțelor Publice.

Astfel, românii care, în perioada 2015-2017, au obținut venituri sub nivelul salariului minim brut, vor fi scutiți de plata contribuției la sănătate.

“Guvernul României a decis acordarea de facilităţi fiscale şi a modificat în acest sens Codul fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017. De această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, adică 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, cu excepţia celor care au optat pentru plata.”, a anunțat ministrul Finanțelor Publice.

Persoanele care se încadrează în rândul celor pentru care se fac aceste scutiri și au apucat să-și plătească deja contribuțiile la sănătate, vor primi banii înapoi sau îi vor putea folosi pentru a acoperi cu ei alte taxe și impozite datorate statului.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.