Pensiile militarilor luate în vizor de către autorităţi!


114 foşti magistraţi militari au încasat în luna aprilie pensie de serviciu. Aceştia au avut, în medie, o pensie brută de peste 20.000 de lei în aprilie, arată datele Ministerului Apărării Naţionale.

114 magistraţi militari pensionaţi au luat pensie de serviciu în aprilie 2018. În medie, pensia de serviciu brută a acestora a fost de aproape 20.800 lei, au comunicat pentru Economica oficialii Ministerului Apărării Naţionale.
“Cuantumul total brut al plăţilor efectuate în luna aprilie 2018 pentru beneficiarii pensiilor de serviciu acordate magistraţilor militari a fost de 2.368.615 lei. În luna aprilie 2018, în evidenţele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale s-au regăsit 114 pensionari militari foşti magistraţi”, au comunicat oficialii MApN.

Pensia netă reprezintă pensia în cuantum brut, din care se deduce impozitul pe venit. Cota de impozit în cazul pensiilor militare este de 10%, iar venitul impozabil lunar se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei.