p192e7poq616ut1l9p33f1ek210q3Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a afirmat că Parlamentul este obligat să stabilească ce se întâmplă cu efectele produse de OUG 55, cu privire la migraţia aleşilor locali, subliniind că nu există un mijloc prin care CC să constrângă Parlamentul să facă sau nu ceva în acest sens.

În acest sens, OUG 55 a fot emisă înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut şi presupunea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele. Ordonanţa a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în 17 decembrie 2014, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

La finele lunii februarie, Camera Deputaţilor a decis respingerea Ordonanţei 55, adoptând, însă, un amendament, criticat de PNL, care arăta că primarii şi consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele. Deputaţii a luat această hotarâre cu 203 voturi pentru, 105 împotrivă şi 22 de abţineri.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.