Ordonanța privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice


1Potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor, Ioan Rus, o comisie condusă de primul ministru Victor Ponta va face funcțională O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

“(…) şi prim solist acolo, să spunem, suntem tot noi, Ministerul Transporturilor, pentru că avem cele mai multe companii pe care trebuie să le aducem în situația de a avea un management performant adevărat, care să înțeleagă și să susțină exigențele specifice unei economii de piață în care, de fapt, noi existăm cu toate companiile noastre”, a spus ministrul.

Astfel, pentru implementarea prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, sarcina selecției candidaților membrilor executivi și neexecutivi în consiliile de administrație revine unei comisii organizate la nivelul autorității publice tutelare și al Ministerului Finanțelor Publice, formată din specialiști în recrutarea resurselor umane, sau unui expert independent, persoană fizică sau juridică.