Obligaţiile de informare a utilizatorilor de servicii de comunicaţii electronice


3d human talk with big mobile phoneÎn Monitorul Oficial nr. 146 din 27 februarie 2015 a fost publicată Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 158/2015 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali.

Actul normativ cuprinde informaţiile cu privire la accesul şi condiţiile de utilizare a serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului, inclusiv cele referitoare la preţurile şi tarifele aplicabile şi sumele percepute la momentul încetării contractului, modalităţile prin care aceste informaţii vor fi puse la dispoziţia publicului de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi formatul şi modalităţile de transmitere a notificării privind intenţia furnizorilor de a modifica unilateral contractul.

De asemenea, documentul prevede şi menţiuni referitoare la categoriile de informaţii ce se includ în factura detaliată.

Facturile detaliate se eliberează la cererea abonaţilor, indiferent de calitatea de persoană fizică sau juridică a abonatului şi de modalitatea de plată a serviciilor.