O serie de investigaţii în domeniul IT sunt în desfăşurare la Consiliul Concurenţei


Consiliul Concurenţei lucrează la o serie de investigaţii în domeniul IT, una dintre acestea fiind la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, dar şi cu privire la unele lucrări sau achiziţii pentru firme de stat, în special din zona de gaze şi electricitate, a declarat marţi preşedintele Consiliului Concurenţei.

Referitor la investigaţia din piaţa energiei electrice unde, la începutul acestui an s-au înregistrat fluctuaţii semnificative de preţuri, preşedintele Concurenţei a declarat că nu au fost constatate nereguli pe partea concurenţială, însă cadrul legal trebuie îmbunătăţit pentru a nu mai permite astfel de situaţii. 

Preşedintele a declarat: ” Avem în lucru investigaţii pe IT, dar şi în cazul unor lucrări pentru firme mari de stat, sau achiziţii pentru firme mari de stat, cum sunt cele din zona de energie, în special pe zona de gaze şi electricitate. Pe zona de IT avem cazuri în lucru, cum ar fi cel de la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură -n.r.), dosar care ne-a fost transmis de Curtea de Conturi şi care este într-un stadiu foarte avansat”.