Noul Cod Rutier – amânat


parlamentul-romanieiNoutăţi legislative: Noul Cod Rutier a fost amânat de la raport, în comisiile speciale, până la data de 27 ianuarie 2014. Decizia a fost luată de parlamentari.

Astfel, codul rutier va impune pedepse şi mai dure pentru şoferi. Senatorii din comisii propun plenului ca actele de violenţă în trafic să fie pedepsite cu suspendarea permisului. Totodată, cer măsuri pentru maşinile înmatriculate în Bulgaria, care sunt foarte greu de găsit după ce sunt implicate în accidente.

Dacă proiectul noului cod rutier presupune ca aceasta să fie sancţionată doar cu puncte, senatorii vor ca celui găsit vinovat să i se suspende permisul de conducere. Iar pentru cei care produc un accident sub influenţa alcoolului, aleşii propun să nu mai aibă voie să conducă timp de 10 ani.

În acelaşi timp, senatorii au o atitudine negativă şi faţă de analfabeţi, care nu vor mai putea să susţină examen pentru obţinerea permisului.

Potrivit noului cod, s-a introdus un prag de alcoolemie. Şoferii care produc pe nedreptate accidente mortale din vina lor nu vor mai putea conduce niciodată. Medicii precizează că legalizarea alcoolului la volan va majora numărul de accidente rutiere grave.

,