Noua lege RCA a condus la o scădere a tarifelor!


Noua lege RCA intrată în vigoare la sfârşitul lunii iulie, cu noul tip de bonus-malus, alinierea tarifelor la cea mai bună clasă de bonus şi concurenţa din piaţă, a condus la o scădere fără precedent a tarifelor RCA pentru toate tipurile de autovehicule şi toate formele de proprietate. În cazul persosanelor fizice, reducerile pot ajunge şi la 50% faţă de tarifele practicate acum un an, când aveam preţuri reglementate.

Indiferent de faptul că vorbim despre persoane fizice sau juridice, maşini mari sau maşini mici şi oameni din categorii diferite de vârstă, tarifele RCA sunt mult mai mici în luna septembrie faţă de acum 6 luni, un an sau chiar un an şi jumătate. Practic, la ora actuală, tarifele RCA s-au redus pe clase de clienţi şi tipuri de maşini cu valori curinse între 18% şi 42%.

Astfel, noile norme metodologice ale legii permit o reducere cu maximum 50% a tarifului de bază al primei RCA pentru şoferii fără accidente în trafic şi o majorare cu până la 180% a tarifului de bază al primei RCA pentru şoferii cu mai multe clase de malus.

,