Normele metodologice de aplicare a Legii privind insolvenţa persoanelor fizice, adoptate în aprilie 2016


407-judecatori-465x390Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, normele metodologice de aplicare a Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice vor fi adoptate în aprilie 2016.

Astfel, ministerul a publicat Planul de acţiune al implementării Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, care prevede şi suplimentarea personalului instituţiilor reprezentate în comisiile de insolvenţă, respectiv ANPC, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit documentului, până în luna aprilie 2016, ar putea fi adoptată hotărârea de Guvern care permite suplimentarea personalului ANPC cu 180 de persoane. Numărul de posturi în ONRC şi ORCT ar urma să crească cu 500 pentru Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Totodată, se vor suplimenta şi posturile în CSM: 600 de judecători, 750 de grefieri de şedinţă, grefieri registratori şi arhivari. În acest sector se vor desfăşura cursuri de formare profesională în condiţiile în care există un număr foarte mic de formatori în această materie.