Norma cu privire la condiţiile în care se derulează operaţiunile de comerţ de produse alimentare de origine nonanimală


ansvsa
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea normei pentru siguranţa alimentelor care stabileşte condiţiile în care se derulează operaţiunile de import, export, tranzit şi comerţ intraunional de produse alimentare de origine nonanimală şi produse chimice anorganice şi organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman supuse controlului oficial pentru siguranţa alimentelor.

Punctele de intrare şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti, vor duce la îndeplinire prevederile proiectului de ordin.

La data intrării în vigoare a ordinului, se va abroga Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 145/2007 privind aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor care stabileşte condiţiile în care se derulează operaţiunile de import-export, tranzit si comerţ intracomunitar de produse alimentare de origine nonanimală supuse supravegherii şi controlului pentru siguranţa alimentelor, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 440 din 29 iunie 2007.