Noi discuţii privind Codul Fiscal


tva-ssLa data de 20 august, partidele politice intenţionează să discute şi să ajungă la un acord în privinţa Codului fiscal. Legea a fost trimisă spre reexaminare de către preşedinte care a cerut prudenţă maximă. PNL a informat că va propune o reducere etapizată a TVA de la 1 ianuarie – la 21 sau 22%.

Înaintea votului din Parlament, copreşedintele liberalilor Vasile Blaga preciza că PNL votează proiectul de lege privind Codul Fiscal doar că TVA-ul va fi micşorat la 19%.

Totodată, copreşedintele Alina Gorghiu menţiona: “Partidul Național Liberal a inițiat amendamentul cu privire la reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie și va vota pentru adoptarea noului cod fiscal care include acest amendament. Noi suntem coerenți cu noi înșine, nu vom vota niciodată împotriva unei propuneri care ne aparține, indiferent ce Guvern o va susține, chiar și în situația în care apartenența nu ne este recunoscută. Dublarea alocațiilor pentru copii și scăderea TVA la 19% sunt două măsuri care erau necesare”.

La 17 iulie, Klaus Iohannis a solicitat reexaminarea Codului fiscal. La scurt timp, liberalii au precizat că vor propune o reducere etapizată a TVA.

,