Necesitatea normelor metodologice la legea vânzării terenurilor agricole


large_image_11262Potrivit declaraţiilor vicepremierului Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, normele metodologice pe legea vânzărilor terenurilor agricole vor apărea în câteva zile.

Astfel, Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă nu se aplică din lipsa normelor de aplicare.

Totodată, președintele LAPAR, Laurențiu Baciu a spus că pământul este un bun național ce nu trebuie înstrăinat, şi mulţi agricultorilor români consideră că Legea nr. 17/2014 este o lege antinațională.

“Sunt deja vândute străinilor peste un milion de hectare, iar alte două milioane sunt arendate de aceeași categorie. Prin dreptul de preempțiune stabilit prin legea recent adoptată, considerată de majoritatea românilor antinațională, și suprafețele arendate vor intra curând în proprietatea actualilor arendași“, a mai precizat Laurențiu Baciu.