MS: Gărzile efectuate în afara programului, vor fi plătite


medic1
Ministerul Sănătăţii a dat asigurări că, începând cu 1 august, toate gărzile făcute de medici în afara programului vor fi plătite.

Condiţiile de muncă şi de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătăţiri, iar misiunea instituţiei noastre este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil. În nota obişnuită de deschidere manifestată faţă de medici, de pacienţi şi de reprezentanţii acestora, vineri a avut loc o întâlnire de lucru cu Solidaritatea Sanitară în care au fost discutate aceste probleme. Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de muncă separat şi plătite în baza legislaţiei actuale. Ministerul Sănătăţii a iniţiat şi un dialog cu Ministerul Muncii pe această temă pentru a ne asigura în interesul personalului medical că nu vor exista discrepanţe la plata contractelor de muncă încheiate cu unităţile sanitare.” se arată în comunicatul de presă al MS.

Ministerul Sănătăţii asigură încă o dată întregul personal medical şi pe toţi pacienţii că are deschidere faţă de orice sugestie. Suntem aici ca să lucrăm împreună cu toţi actorii din sistem pentru rezolvarea unor probleme ce au trenat nepermis de mult“, se mai precizează în comunicat.