Motoc: Oamenii au așteptări mari de la Armată și de la alianța din care face parte România


descărcare (6)Mihnea Motoc, Ministrul Apărării Naționale, a afirmat că oamenii au așteptări mari de la Armată și de la alianța din care face parte România, iar anul 2016 va fi un an “dificil” și “mai intens” decât cel precedent.

La prezentarea bilanțului MApN pe 2015, acesta a declarat: “Avem, incontestabil, în față, un an dificil și mai intens chiar decât cel precedent. Sunt așteptări mari, pe care oamenii le au de la armata lor și de la alianța din care facem parte. Avem o serie de angajamente internaționale majore de onorat, iar evoluțiile din mediul de referință sunt din ce în ce mai puțin previzibile. Termenele sunt scurte, iar exigențele mari. Cu cât incertitudinile mediului internațional cresc, iar capacitatea noastră de predicție pare să scadă în proiecție temporală, cu atât armata noastră trebuie să fie mai ușor adaptabilă. Astăzi, utilizarea inteligentă a informației poate aduce avantaje strategice în apărare, mai mari decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să reflectăm serios și curajos la prioritățile și programele noastre pentru viitor”

Astfel, Motoc a făcut apel la susţinerea conducerii politice a României astfel încât proiectele ministerului să poată fi realizate.