Modul de plată a taxelor din OG ref. la măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în AEGRM


arhiva
Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin comun al ministrului justiţiei şi ministrului finanţelor publice referitor la Instrucţiunile privind modul de încasare şi plată a taxelor prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul de ordin propune ca pentru toate avizele de înscriere înregistrate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, operatorii să colecteze şi să vireaze sumele încasate cu titlu de taxe de înscriere centralizat, lunar, după cum urmează:

  • cota de 85% din taxele de înscriere în contul bugetului de stat;
  • cota de 15% din taxele de înscriere în contul Ministerului Justiţiei.

Totodată, prin proiect se propune abrogarea expresă a Ordinului comun al ministrului justiţiei şi ministrului finanţelor publice nr. 766/C/552/2002 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modul de încasare şi plată a taxelor prevăzute de O.G. nr. 89/2000, inaplicabil din anul 2003, ca urmare a intrării în vigoare a dispoziţiilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice.