Modificarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ICCJ


ICCJÎn Monitorul Oficial al României nr. 7 din 6 ianuarie 2015 a fost publicată Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1255/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007.
Potrivit actului, ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face prin concurs organizat de CSM şi INM.

Pot fi numiţi în funcţia de magistrat-asistent la ICCJ, pe bază de concurs, avocaţii, notarii, personalul de specialitate juridică din Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, CSM, Institutul Naţional de Criminologie, Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi din INM, precum şi grefierii cu studii superioare juridice de la curţile de apel şi ICCJ, cu o vechime de cel puţin 5 ani.

Data, locul, modul de desfăşurare a concursului, calendarul de desfăşurare, cuantumul taxei de înscriere, precum şi cererea de înscriere tipizată se stabilesc prin hotărâre a CSM, la propunerea INM şi a Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM.

,