Modificarea OUG privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România


guvern
Guvernul a aprobat modificarea O.U.G. nr. 49/2009 referitoare la cadrul general al libertăţii de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii pe teritoriul României, pentru a corecta astfel o eroare materială care crea dificultăţi în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor în cazul nerespectării reglementărilor în domeniu.

Modificarea constă în specificarea Agenţiei pentru Agenda Digitală a României ca instituţie abilitată să constate contravenţia şi să aplice sancţiuni în cazul nerespectării reglementărilor în vigoare referitoare la funcţionarea în condiţii optime a Punctului de contact unic electronic, care permite accesul total la informaţii şi oferă prestatorilor de servicii din ţară şi străinătate posibilitatea obţinerii on-line a autorizaţiilor necesare.

Actul normativ aprobat corectează totodată art. 28 alin. (4^1) care, în mod eronat, conţine prescurtarea greşită a Centrului Naţional “România Digitală”, unde în loc de CNRD este menţionat CNDR – o instituţie inexistentă, motiv pentru care constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute nu puteau fi făcute.