Modificarea OUG pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală


guvern
În cadrul şedinţei Guvernului din 13 mai a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea O.U.G. nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală.

Conform O.U.G nr. 28/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 230 din 22 aprilie 2013, pentru obiectivele de investiţii noi, beneficiarii sunt obligaţi să transmită MDRAP documentaţiile tehnico-economice, întocmite în conformitate cu H.G. nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, şi cu respectarea standardelor de cost în vigoare, documentaţii care sunt finanţate şi aprobate de beneficiari. Obiectivele de investiţii noi se avizează în Consiliul tehnico-economic al ministerului.

Prin O.U.G. adoptată de Guvern se abrogă prevederea din O.U.G. nr. 28/2013 care instituia obligativitatea obţinerii unui aviz suplimentar, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în concordanţă cu prevederile legale de către autorităţile nominalizate în mod expres de lege.