Modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale


dosar-documentLegea nr. 203/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 892 din 08 noiembrie 2016.

Conform modificărilor aduse prin actul normativ, la art. 29 se introduce un nou alineat care prevede că “producătorii de energie electrică au dreptul să perfecteze contracte cu alţi producători, realizând un mixt energetic, pentru a oferta pe piaţa internă sau la export energia electrică, în conformitate cu art. 28 şi celelalte prevederi legale în vigoare“.

De asemenea, art. 36 alin. (1) se modifică, astfel “operatorul de transport şi de sistem prestează serviciul public de transport pentru toţi utilizatorii reţelelor electrice de transport, în condiţii nediscriminatorii, asigurând acelaşi tarif oricărui solicitant în condiţiile legii şi evitând în special discriminarea în favoarea operatorilor economici afiliaţi, cu respectarea normelor şi performanţelor prevăzute în reglementările tehnice în vigoare”.