Ministrul Muncii a anunţat ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie


Ministrul Muncii a anunțat ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie. Acesta a spus că o decizie în sensul creșterii va fi luată în următoarea ședință de guvern, insa cel mai probabil creșterea va fi pusă în practică la începutul anului.

Conform ministrului, salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie 2019.

“Cu salariul minim pe economie vom mai avea azi o discutie si va fi dezbatut si aprobat vineri in sedinta de guvern, atunci vom avea forma finala. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul.

„Vreau să condamn şi să fiu clar. Când cineva important, un director sau un parlamentar, vine şi le spune oamenilor că nu îşi vor mai lua pensia sau salariul acel om care e crescut cu bun simţ ia de bun ce i se spune. Mesajul este foarte clar: există bani de majorare a pensiilor aşa cum am spus în programul de guvernare. Mai mult decât atât există bani pentru plata actuală a pensiilor şi nu există nicio problemă. Și pe parcursul anului trecut au fost aceleaşi declaraţii apocaliptice total iresposabile deoarece induc o îngrijoare în plus la pensionari. Niciodată cât vom fi la guvernare pensiile nu vor scădea. Niciodată! O spun cu claritate.”, a spus ministrul.

 

, ,