Situatiile-financiare-anuale--MFP-a-publicat-deja-regulile-pentru-2013
La 18 martie, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat 19,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia din 17 martie, când a atras 600 de milioane de lei de la bănci printr-o emisiune de obligaţiuni pe patru ani, la un randament mediu de 2,14% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, însă volumul subscris de bănci a fost de doar 19,8 milioane de lei.

Pentru luna martie, MFP a planificat împrumuturi de 4,105 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 3,7 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Tot în luna martie, MFP a programat un împrumut de 250 de milioane de euro de pe piaţa internă, însă a atras de la bănci 275 de milioane de euro, prin obligaţiuni de stat denominate în monedă europeană emise pe cinci ani.

Sumele atrase vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.