Simplificarea procedurilor privind plata impozitului pe profit pentru microintreprinderi


capital
Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Finanţelor, microîntreprinderile cu capital social de peste 45.000 lei vor putea opta pentru plata impozitului pe profit. Inițiativa reduce de la 25.000 de euro la 45.000 lei limita de capital pentru care se poate aplica opțiunea de plătitor de impozit pe profit şi propune ca opţiunea pentru plată să fie aplicată şi de către microîntreprinderile care au sau își majorează capitalul social până la noua limită.

Scopul este acela de simplificare a procedurilor atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, de susținere a mediului de afaceri, a procesului investițional, de eliminare a unor restricționări și inechități“, precizează MFP.

Prin proiectul publicat, Ministerul Finanțelor propune o serie de măsuri care vor modifica Codul fiscal și cel de procedură fiscală, şi anume, regimul special de TVA pentru micii agricultori, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit și eliminarea Registrului Operatorilor Intracomunitari.