Majorarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, votată


proiect-de-buget
În şedinţa din 14 decembrie, Comisiile reunite de buget au aprobat majorarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a hotărârilor plenurilor celor două Camere.

Vă propun să fiţi de acord să înlocuim anexele care conţin cele două bugete, al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, din forma adoptată iniţial, în forma care corespunde hotărârilor celor două Camere ale Parlamentului. La Camera Deputaţilor de la 295 de milioane de lei ajungem la 340 de milioane de lei, o diferenţă de 45 de milioane de lei. La Senat de la 130 la 166 de milioane de lei, o diferenţă de 36 de milioane de lei”, a declarat preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe a Camerei Deputaţilor, Viorel Ştefan.

Majorarea bugetelor vine ca urmare a creşterilor salariale de 10%, dar şi ca urmare a producerii efectelor ordonanţei privind majorarea indemnizaţiilor înalţilor demnitari.

Potrivit MFP, sursa de finanţare a majorărilor celor două bugete este ”Anexa Ministerului Finanţelor Publice, finanţare acţiuni generale de la titlu de cheltuieli alte transferuri”.

,