Locuri de muncă vacante, disponibile în Spaţiul Economic European pentru români


jobDatele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă arată că românii au la dispoziţie, prin intermediul reţelei EURES România, 2.359 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European (SEE).

Astfel, Marea Britanie are disponibile 270 de locuri de muncă pentru îngrijitor persoane/infirmier, asistent medical, bucătar, îngrijitor persoane, asistent medical generalist, bucătar şef şi ajutor de bucătar.

Spania caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, iar Danemarca are disponibile 400 de locuri de muncă la cules de mazăre, în timp ce Portugalia oferă 400 de locuri de muncă în agricultură.

De asemenea, românii vor putea alege dintr-un număr de 174 de locuri de muncă oferite de Germania, printre care: asistenţi medicali generalişti, operatori maşini şi centrale, bucătari,  ospătari, agenţi de securitate, agenţi de pază, asistenţi manager ş.a.

Republica Cehă are nevoie de 162 de muncitori, Suedia oferă 87 de locuri de muncă iar Norvegia are disponibile trei locuri de muncă, două pentru lucrători în târg şi unul pentru doctorand în departamentul biomedical.