Linii de finanțare în valoare de 5,8 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură


imagesPotrivit unui comunicat, la 30 mai, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis apeluri de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și de metrou cu un buget total de 5,8 miliarde euro din alocarea totală aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Astfel, finanțările pentru infrastructura rutieră au ca obiectiv asigurarea mobilității călătorilor și a mărfurilor în condiții de siguranță și eficiență a resurselor și eliminarea blocajelor și a legăturilor lipsă din infrastructura rutieră a UE.

De asemenea, proiectele finanțate în infrastructura feroviară au ca scop finisarea coridorului feroviar Rin-Dunăre (modernizarea liniei feroviare între granița cu Ungaria și Constanța), asigurând majorarea mobilității pe rețeaua feroviară TEN-T centrală, dar și modernizarea, eficientizarea și competitivizarea transportului feroviar.

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 are o alocare de circa 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie.