Ligor: Votul prin corespondență este marginal


IOHÎn cadrul masei rotunde “Măsuri proactive pentru eficienta organizare a alegerilor parlamentare 2016 în străinătate”, organizată la MAE, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, a afirmat că votul prin corespondență este marginal, precizând că nu vor fi două milioane de oameni care să solicite acest tip de vot.

“Trebuie s-o spun și subliniez acest lucru — votul care nu este în persoană la secție peste tot în lume este marginal. Deci nu vor veni două milioane de oameni sau nu vor face două milioane de oameni solicitare să voteze prin corespondență că mai pe nicăieri nu se întâmplă lucrul acesta, cu atât mai mult cu cât este un sistem în cazul nostru cu totul nou”, a afirmat Ligor.

De asemenea, ministrul a explicat că OUG privind modificarea legilor privind alegerile parlamentare va fi adoptată atât de târziu fiindcă până la acest moment nu putea fi prezumat numărul celor care se vor înscrie în Registrul electoral.

Conform declaraţiilor acesteia, datele celor care se înscriu în Registrul electoral nu vor fi utilizate în scop fiscal, ci exclusiv pentru alegeri.

,