Legea salarizării va fi schimbată de Guvern


salariu
Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, au discutat în cadrul Consiliului Național Tripartit cu partenerii sociali despre nivelul salariului minim în anul 2017 prezentând modificări în proiectul de lege privind salarizarea unitară. Executivul a solicitat partenerilor sociali, sindicate și patronate să înainteze propunerile lor privind stabilirea salariului minim brut garantat în plată în următoarele două săptămâni.

Am venit la această întâlnire fără idei preconcepute. Suntem deschişi propunerilor partenerilor sociali şi suntem astăzi aici pentru a asculta opiniile dumneavoastră, dar şi pentru a continua să lucrăm împreună la un mecanism transparent care să asigure predictibilitate în evoluţia salariului minim“, a precizat Dacian Cioloş.

Începând de anul viitor, nivelul salariului minim ar urma să fie stabilit printr-un mecanism de calcul la care lucrează un grup de experți independenți. Proiectul de lege va fi transmis partenerilor sociali pentru consultările ce vor avea loc în comisia de dialog social de la Ministerul Muncii.

,